joi, 30 martie 2017

Expozitia Interactiva Copiii in Roma Antica

 Expozitia Copiii in Roma Antica este un eveniment marca Promenada in parteneriat cu ISMB ( Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti) si este o mica lectie de istorie interactiva si distractiva.Poate fi vizitata in Mall Promenada, zilnic, incepand cu ora 10, cu intrare din ora in ora, pana pe data de 2 aprilie. Biletele se pot cumpara de la info chiosc la pretul de 15 lei.
Turul incepe cu imbracarea copiilor in haine romane si informatii despre imbracamintea specifica a romanilor. Apoi, continua cu legenda aparitiei orasului Roma, copiii vor invata despre Romulus si Remus si cum a evoluat Roma. Urmeaza Colloseum unde aventurierii pot experimenta cum se luptau gladiatorii. Vor afla lucruri despre organizarea armatei romane, tacticile de razboi ale romanilor, vor vedea o catapulta si vor folosi scuturile intr-un joc interactiv, pentru a se grupa intr-o formatie "testudo" (testoasa). Li se vor prezenta mai multe busturi de imparati romani, o gradina romana, o baie romana si arhitectura romana pe care au revolutionat-o prin inventarea betonului.La final, ghidul le-a prezentat copiilor sculpturi cu zeii romanilor. 
Copiii au primit diplome de participare si cate un cadou.
In flyerul de prezentare al expozitiei sunt prezentate mai multe activitati dar avand in vedede ca ne-am nimerit in Saptamana Altfel, erau multe grupuri mari de copiii care asteptau sa intre ( noi am intrat cu un grup de gradinita, probabil grupa mica, ma gandesc ca de aceea s-a sarit peste numerele romane si turul a fost scurtat si adaptat pe intelesul lor). Am vrut sa merg in cursul saptamanii special pentru a evita aglomeratia dar am uitat complet de Saptamana Altfel 🙁 Dar a fost si un avantaj in asta, fiind cel mai mare, a fost in unele momente privilegiat in rolul de asistent al ghidului si ni s-a permis sa facem fotografii inainte sa intre gradinita. Bonus, el si-a putut pastra costumul pe el pana la plecare, cei mici au fost dezechipati mai repede ca trebuia imbracat urmatorul tur de gradinita.





Oricum, a fost o experienta interesanta!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu