luni, 27 august 2018

I love my planet. Do you?

 În zilele noastre toți sau aproape toți oamenii sunt foarte preocupați de un stil de viață sănătos.  Este foarte la modă să fii vegan, să mănânci raw sau să ții diferite diete care ar aduce nu știu ce beneficii organismului. Să fii cât mai fit, fie că alergi zeci de kilometri sau stai cu orele la sală. Dar câți dintre noi suntem atenți la produsele de îngrijire personală pe care le folosim? Cumpărăm produse pline de chimicale care ajung pe pielea nostra și de acolo direct în organism, uitând de tot acest cult al sănătății imediat ce am terminat de mâncat sau alergat. Încă și mai puțini sunt preocupați de "sănătatea" planetei crezând ca dacă mănâncă sănătos și fac sport duc o viață echilibrată si sănătoasă. Nimic mai eronat. Mediul este extrem de poluat iar produsele pe care le folosim sunt pline de chimicale si vin in ambalaje care produc si mai mult gunoi si mai multă poluare. Oamenii de știință trag semnale de alarmă în mod repetat ca trebuie să luam măsuri urgente căci distrugem planeta. Se estimează ca până în 2050 în oceane vom avea mai mult plastic decât pești ceea ce este de-a dreptul înfricoșător.
În  acest context în care suntem sufocați la propriu de gunoi și respiram particule de plastic ce beneficii crezi ca mai are alimentația și sportul? Aproape zero.
Este extrem de simplu și ușor sa alegem altceva, ceva cu adevarat sănătos atât pentru noi cât și pentru planeta noastră. Tot ce trebuie sa facem este sa alegem corect si informat. Exact asta îți propun acum, printr-un gest minor cum ar fi de a face alte alegeri atunci când cumperi produse de îngrijire, gestul tău sa aiba ecou pozitiv acum și in viitor.
Există o mulțime de persoane care au dezvoltat afaceri din produse de îngrijire bio însă aceste produse fiind facute handmade ajung deseori la niste prețuri extrem de mari astfel ca eu am ales altceva. Cosmetica vegetală, dar nu orice, ci Yves Rocher pentru ca este mai mult decat cosmetică vegetală din culturi bio.
De ce am ales Yves Rocher când sunt atâtea firme și branduri de acest gen?
Păi în primul rând Yves Rocher este marca nr 1 în cosmetică în Franța.
Apoi pentru că respectă natura și funcționează pe sistemul eco conception adică reducerea impactului asupra mediului în toate etapele ciclului de viață ale produselor.
Materii prime de origine vegetala, utilizare de plante cultivate sau părți regenerabile ale acestora, nu testează produsele pe animale, tehnologiile folosite respectă mediul înconjurător, ambalaje reciclabile. În privința producției, 100% din locațiile de producție sunt clasificate Refugii de biodiversitate în parteneriat cu Liga pentru Protecția Păsărilor, în plus locațiile de producție și-au redus emisiile de Co2 și au redus consumul de apă. Dar mai avem, în localitatea La Gacilly din Franța, Gradina Botanică a mărcii Yves Rocher întinsă pe 55 hectare de agricultură biologică ( certificate Ecocert)  conține o colecție unică de 1100 de specii vegetale, practic un laborator natural, în aer liber.
În plus compania Yves Rocher până în prezent a plantat peste 70 de milioane ( 100 000 in România) de arbori la nivel mondial? 🌳🌍
🌍 Știai că pentru fiecare șampon Ecolabel sau alt produs din gama I 💚 my planet pe care îl cumperi Fundația Yves Rocher Institut de France planteaza un copac pentru tine? 🌳🌍
Este atât de ușor prin alegerile noastre să contribuim la protejarea planetei noastre.
🍃 Fără silicon
🍃 Fără conservanți
🍃 Fără parabeni
🍃 Fără coloranți
Recapitulăm: produse vegetale din culturi bio proprii, tehnologii care respectă mediul înconjurător, ambalaje reciclabile sau biodegradabile, reducerea consumului de apă și emisiilor de Co2, produsele nu sunt testate pe animale, produsele nu conțin parabeni, conservanti, coloranti sau silicon, pentru anumite produse cumpărate se plantează copaci iar prețurile sunt mici.
Tot ce trebuie noi sa facem este să alegem corect.
Daca te-am convins să intri în provocarea mai puțin gunoi și să alegi sa lași o amprentă pozitivă pe această planetă te aștept în clubul meu Yves Rocher aici unde vei putea face cele mai bune și sănătoase alegeri în privința produselor de îngrijire și cosmetice iar tu vei fi consiliat și răsplătit cu cadouri, oferte speciale și discounturi.
Ce ți-ai putea dori mai mult? Prin gestul simplu de a alege alte produse decât cele folosite pana acum sa ai un impact atat de puternic asupra planetei eu zic ca este mare lucru.
Eu îmi iubesc planeta! Tu?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu