marți, 25 aprilie 2017

Noi achiziții de la Arthur


Chiar dacă am ieșit din clubul de lectură de la Arthur (acum am intrat în cel de la Corint  Junior, voi face o postate separat despre asta), continuăm să cumpărăm si să citim cărțile Arthur ( la fel, voi face separat articole cu cărțile citite de Răzvan ).
Am achiziționat ceva titluri dar nu le prezint pe toate acum ci doar o parte, toate la timpul lor.

Încep cu Madlen (1939) care se pare face parte dintr-o serie (ar fi frumos să apară toată), apărută la Arthur in 2015
 "Carte distinsă cu Premiul Caldecott Honor" 

Scrisă de Ludwig Bemelmans (poveste si desene, care sunt foarte frumoase după cum se vede în imagine), tradusă de Florin Bican, face parte din seria Vlad si Cartea cu Genius. 
Recomandare 0-7 ani.
Paperback.


Cartea cu Apolodor (1959) apărută la Arthur în 2016. Scrisă de Gellu Naum, ilustrată de Dan Ungureanu, există în nenumărate variante în  general, si două variante la Arthur, noi am ales-o pe aceasta.
Recomandare 0-12 ani dar va spun că unele cărți nu au vârstă, mi-a făcut  plăcere să o recitesc recent.
Hardcover


Ciorile din Pearblossom (1967) apărută la Arthur în 2016. Scrisă  de Aldous Huxley (puțină lume stie ca Huxley a scris si pentru copii, doar această carte ce-i drept), ilustrată foarte frumos de Sophie Blackall, traducere de Laura Albulescu. Face parte din seria Vlad si Cartea cu Genius.
Recomandare 0-7 ani.
Hardcover


Heidi, fetița munților  (1880) apărută la Arthur in 2017. Scrisă de Johanna Spyri si repovestită în limba română de Jean Grosu, ilustrată de Iasmina Răceanu si face parte din seria Classic Yellow.
Recomandare 7-14 ani.
Hardcover.



Matilda ( 1988) apărută la Arthur în 2014, în două serii, noi avem varianta din seria Serie de autor, am primit-o cadou. Scrisă de Roald Dahl, ilustrată de Quentin Blake, traducere de Christina Anghelina.
Recomandare 7-12 ani.
Hardcover.


Vrăjitorul din Oz ( 1900) apărută la Arthur în  2014 în mai multe serii, noi am urmărit neapărat pe aceasta pentru ca are o copertă frumoasă si ilustrații la fel de frumoase, abia am găsit-o la Cărturești Park Lake. Apropo de asta, noi mai avem această carte într-o variantă mai veche, ediția a II-a de la Editura Ion Creanga, 1982. 
Scrisă de L. Frank Baum, traducere de Grete Tartler, ilustrată de Sorinel Cârsniuc.
Recomandare 7-14 ani.
Hardcover.



luni, 24 aprilie 2017

Asaltul Lupilor

Deși este la a IV-a ediție eu abia acum am auzit de acest proiect, navigând aiurea pe Facebook, cum fac mereu.
Asaltul Lupilor este o cursă cu obstacole în  teren accidentat organizată de asociația RunCorp. Cursa conține elemente întâlnite în pregătirea militară de specialitate, o provocare fizică  si psihică dar fiind necronometrata si necompetitiva promovează bucuria de a face mișcare si lupta împotriva sedentarismului.

În paralel se desfășoară o cursă pentru adulți si una pentru copii, Asaltul Lupilor respectiv Asaltul Lupilor Junior. Ambele curse au loc în Parcul Pantelimon pe 21 mai 2017. Pentru detalii si înscrieri vizitați site-ul cat si paginile de facebook ale căror  linkuri  le voi lăsa aici.

Asaltul Lupilor Junior face parte integranta din programul evenimentului sportiv - "Cursa cu Obstacole & Mud Asaltul Lupilor” si se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. " Cursa consta intr-o alergare pe o distanta de aproximativ 1 km si depasirea unui numar de obstacole. Toti copiii vor fi insotiti de un parinte sau un tutore / profesor pe intreg parcursul traseului. "
La eveniment va fi prezent si Profesorul Trăsnit care va face experimente pentru toți cei pasionați de știință. 

Facebook Asaltul Lupilor
Evenimentul Asaltul Lupilor



marți, 11 aprilie 2017

Vacanța (urbană) de primăvară

Se apropie vacanța iar cei ca noi, care rămân in București în această perioadă caută idei de a o petrece placut și în oraș.
Până acum mi-au atras atentia expozitiile din Sun Plaza respectiv Floral Expo 2017  în perioda 7-19 aprilie și Expoziția interactiva 3D în perioada 23 martie-9 iunie.













Pe 23 aprilie în intervalul orar 20-24, în Parcul Colțea va avea loc Noaptea Cărților Deschise, cel mai mare schimb de cărți. Cei care aduc o carte vor primi la schimb o carte noua de la Editura Litera, cărțile astfel strânse fiind donate către 5 biblioteci din zone defavorizate. Dar asta nu e tot! Cititorii participanți vor putea vizita apoi Observatorul Astronomic unde vor avea intrare gratuită, biletul fiind reprezentat de cartea primită de la Litera.  Va fi și o tombolă cu premii.
Cam atât momentan, dacă mai găsim ceva vă spunem și vouă! Mai avem parcurile, cinematografele, teatrele, plimbările prin zonele frumoase ale orașului și muzeele, chiar la Muzeul Satului este o expoziție interesantă Artă populară japoneză, în perioada 20 aprilie-1 iunie, detalii pe pagina Ambasada Japoniei.



Aaa, să nu uit! Mai avem Carturesti Carusel pe care nu l-am vizitat,  spre rușinea noastră până acum. Dacă tot ajungi acolo n-ar fi rău sa dai un tur si prin Centrul Vechi.


Ce am mai gasit:


Green Bee este un proiect educațional ecologic, cu scopul de a schimba atitudinea față de mediu. Ecologia este explicată pe înțelesul copiilor, interactiv și intr-un format modern, sub forma unei aventuri SF.