joi, 8 iunie 2017

Parasoftin

Îmi place ideea asta cu Parasoftin, niste sosete pe care le pui in picioare si gata, picioare pregătite de sandale. După ce am vizionat mai multe videoclipuri pe youtube pe canalele de beauty si am vazut ca toate fetele sunt mulțumite si recomanda m-am decis sa incerc si eu. Asta se intampla acum vreo doua luni.
Mi-am pus sosetele 90 minute iar dupa 4 zile a inceput exfolierea care a durat exact 7 zile. Sunt mulțumită de rezultate mai ales ca nu am făcut nimic altceva pentru a avea picioare fine înafara faptului că am ținut aceste sosete in picioare o ora si jumătate.
Sosetele sunt foarte usor de folosit, au tot ce trebuie in pachet si nici nu trebuie sa faci mare lucru, deci Parasoftin are toate avantajele.
De cand am folosit Parasoftin si pana acum am mai folosit pila Scholl ocazional si crema iar picioarele inca sunt fine. Se poate repeta procesul dupa minim 30 zile si se poate chiar  si acum cu toate ca este vara daca sunteti dispuse sa purtati încălțăminte închisă 10-14 zile până îsi face toată treaba. Eu însă momentan sunt mulțumită de rezultate si nu am nevoie sa le folosesc inca o dată acum.
Am fost destul de sceptică in legătură cu eficienta acestui produs, recunosc, însă acum, dupa ce l-am încercat pe pielea mea, pot sa spun doar ca este intr-adevăr o inovație. Eu il voi mai folosi cu siguranță!


duminică, 4 iunie 2017

Obstacles, run, mud and fun

 

 Vrei sa participi la o cursă cu obstacole inspirate din antrenamentele militarilor profesionisti? Sure! Why not!
Până la urmă  asta e o chestie de bucket list, cel putin al meu, ma rog, ala mental caci nu mi-am făcut timp sa scriu o listă si nici nu cred ca as stii ce sa scriu în ea dar mental ea există.
Cam asa a fost cu mine când am decis sa particip la Asaltul Lupilor si va povesteam despre ce credeam eu ca e vorba aici. De fapt nu a fost chiar decizia mea caci invitația am castigat-o la un concurs dar am avut un impuls care îmi zicea ca vreau sa merg neaparat altfel nu as fi participat la acel concurs.
Eu, o persoană cam certata cu sportul si miscarea fiindca, nu-i asa ca e fain sa lenevesti? Singurul tip de miscare pe care il fac zilnic este mersul pe jos si as plusa la mers sportiv, dacă ma grăbesc. Acum cu aplicația din telefon pot sa monitorizez si câți pasi fac in fiecare zi. Mi-am setat un target de minimum 5000 ideal 10000 pasi pe zi. Zilnic fac minimum sau idealul uneori între ele. Cam asta e relatia mea cu sportul.
Sa revin deci, pe măsură ce se apropia ziua cu pricina ma treceau tot felul de ganduri si emotii, în  sinea mea renunțasem la idee dar m-am dus totusi sa ridic kit-urile ca îl aveam înscris si pe junior, dar nu stiu ce s-a întâmplat între timp ca în ziua cursei am plecat hotărâtă sa rezist macar 5-10 minute sau whatever si cel mai important, sa nu ma accidentez. De fapt stiu ce s-a întâmplat, stiam ca dacă privesc această experienta ca o provocare fizica as renunta destul de repede. Cu toate ca ea este până la urmă o provocare fizică in primul rand totusi eu am ales sa iau totul ca o provocare psihica. In fond, e ca in viața reala, viata te poate tranti de nu te vezi in orice clipă, important este sa te ridici, indiferent cat iti e de greu, cat de rau te doare, tu trebuie sa te aduni bucata cu bucata si sa te ridici pentru a continua. Uneori te ridici singur, uneori ai nevoie de o mana întinsă de care sa te sprijini, alteori e nevoie de mai multe mâini care sa te ridice din mocirla in care ai cazut. Vedeti, exact ca-n viața! Exact asa am privit această cursă.
Bun, ajungem acolo si sincer ma descurajez si mai tare cand văd echipe formate din multe persoane care păreau intr-o relație mai strânsă cu sportul decât mine si deja m-a tăiat un gand sa renunț, a nu stiu câta oară. Eu am participat individual si m-am gandit pentru o clipa ca daca ma accidentez sau am nevoie de ajutor la un obstacol nu va fi nimeni prin preajmă, m-am gandit ca nu ma va încuraja nimeni atunci cand voi avea nevoie si ca nu ma va tine nimeni de mâna la finish, in mare cam asa a si fost dar asa e si in viata, uneori trebuie sa infruntam singuri tot felul de obstacole.

 Lupii juniori au facut un warm up si au intrat in cursa juniorilor, pe al meu l-am trimis cu taica-sau si un coleg de scoală pentru ca eu urma sa intru in cursa mea. Până la urmă startul nostru nu s-a dat asa repede dar eu am ratat aproape toată cursa juniorului meu si mi-a parut tare rău,  măcar pe post de fotograf care face galerie si tot ma faceam utilă. Copiii au terminat cursa, epuizati dar fericiți si plini de noroi. Mai epuizati erau adulții însoțitori ai lupisorilor si atunci am simțit iar impulsul sa renunț văzând ca a dat gata pe adulți cursa de juniori, în  condițiile în care ei nu au avut de trecut nici un obstacol si doar de supravegheat si ajutat unde era nevoie pe copii.
Dar n-am apucat să cîntăresc prea mult ca ne-a băgat si pe noi in warm up iar eu fiind în  prima serie am ajuns pana să îmi dau seama la Start deja obosită de încălzire, v-am zis că nu fac sport deci pentru mine a fost un ritm destul de solicitant.
Si am pornit intr-o alergare usoara la deal apoi au început obstacolele, întâi unele mai usurele: de escaladat panouri cam de 2 m, apoi de carat un bloc de gheață  la deal si la vale ( vreo 10-15 kg estimez). Nu pare greu dar noi eram deja plini de noroi caci aproape toata zona a fost amenajată cu noroaie asezonate din plin cu zone de mlastini. Cand îți alunecă picioarele iar panourile sunt deja pline de noroi e greu de escaladat chiar si unul de 2 m iar riscul de accidentare este foarte ridicat. Cu toate acestea am reusit sa trec obstacol dupa obstacol singură, am fost ajutată la iesirea dintr-o transee mlastinoasa si apreciez camaraderia celorlalți participanti insa nu era ceva ce nu as fi putut sa fac chiar daca era abrupt si plin de noroi probabil ca as fi reusit taras. Nu stiu sa spun exact dar din aprecierile mele cursa s-a intins pe o zona de 5-6 km si 20-30 obstacole. Au mai fost obstacole cu franghii de mers in lateral, suspendat, catarat, traversat pe franghii, piscina apa cu gheata, panori de 4 metri cu prize si fără si coborâre in alta mlastina desigur si bineinteles mult noroi ca sa fie totul si mai dificil dar si mai distractiv. Către final eram destul de epuizata si as fi dat orice pentru un pahar cu apa, am avut un punct de hidratare dar mie imi era foarte sete si nu mi-a ajuns paharul acela.
Am terminat cursa cu aproape toate obstacolele trecute cu brio, cu exceptia a doua mai dificile unde am executat exercitiile de penalizare ca sa îmi pot continua cursa.
Dupa ultimul obstacol voluntarii ne asteptau cu medalii si cand am primit-o nu îmi venea sa cred ca s-a terminat, ca am terminat cursa, ca am reusit. Chiar am întrebat un voluntar "asta a fost tot?" nu in sensul ca as mai fi vrut sa fie...mi-au pus medalia la gat si eu am pornit in mers lejer, sportul meu preferat, catre Finish.
Pentru mine a fost una din cele mai challenging si frumoase experiențe din viața mea si vreau sa repet cu siguranță. Cu tot cu febra musculara, vânătai, zgarieturi si o răceală. Bine, as vrea daca se poate si fără cele din urmă dar in ciuda durerilor din tot corpul ma simțeam mai vie ca niciodată.
Dacă v-am făcut curiosi puteți vedea pe pagina lor de facebook mii de poze si dacă sunteti interesati urmăriți pagina sa fiti pe fază la următorul asalt.
Va spun un mic secret: daca nu mai aveți rabdare pana la următoarea cursă Asaltul Lupilor va spun eu ca pe 12 august, la Ciolpani se pregăteste o cursă nebuna. Căutați Ultimate Mudness.


Photo credit
Radu Fulga
Photo credit
Cristian Saulean






vineri, 26 mai 2017

Glamour Beauty Festival

 
 În primul rând trebuie să precizez ca nu ma pricep la, nu lucrez în si nu ma pasionează în  mod deosebit zona beauty, make up si fashion dacă  tot a venit vorba, deci sunt un outsider, dar fiindca tot am ajuns la Glamour Beauty Festival se cade sa las si eu câteva impresii pentru voi.
Festivalul a avut loc in weekendul 13-14 mai la Hanul Gabroveni.
La intrare am primit brățara de acces la festival si Goodie Bag-ul cu produse cosmetice de la brand-urile participante.
Despre zona de masterclass si Q&A nu va pot spune nimic pentru ca nu am participat, nu m-au interesat în mod deosebit aceste zone asa cum am precizat si la început. Mi-a placut ca toata lumea era foarte amabilă , am fost salutata de mai multe persoane si mi s-a spus "bine ați  venit". Nice!
M-am dus direct în Beauty District nerăbdătoare  să profit de ziua de răsfăț  total si m-am oprit întâi la zona de make up unde erau mai multe standuri respectiv Avon, Bourjois, Rimmel London, Lancome, Urban Decay si Douglas. Pentru că produsele Douglas nu le-am încercat niciodata, bine, nici Urban Decay dar la ei era deja ocupat si aveam ceva produse în Goodie Bag, deci m-am oprit la Douglas. Nu mi-a plăcut în mod deosebit machiajul si nici produsele nu m-au dat pe spate dar sunt ok avand în  vedere ca am un  ten sensibil care reactioneaza instantaneu prin mâncărimi, senzație de arsură si iritații iar ochii se înrosesc, ustura si lacrimeaza, ei bine, cum nimic din cele enumerate nu s-a întâmplat concluzionez ca produsele sunt bune.
După machiaj m-am oprit in zona nails unde aveam mai multe opțiuni dar m-am oprit la Sally Hansen, brandul nr 1 din SUA, pentru ca nici produsele lor nu le încercasem desi puteam să mă opresc la alt stand pentru ca in Goodie Bag aveam si o oja Sally Hansen pe care o puteam testa acasă, am decis asa si am ales o nuanta nude.
După manichiură m-am dus la standul ThaiCo Spa unde, pe fundal cu muzică tailandeza, am primit un masaj minunat si m-au servit cu ceai tailandez, sau invers.Probabil aceasta a fost una din surprizele de care spuneau în promovarea evenimentului, oricum una foarte plăcută!
După masaj m-am dus in zona de hairstyle unde era foarte aglomerat si m-am oprit la BaByliss ca am vrut să testez si eu măcar unul din cele 3 aparate pentru hairstyle pe care le-au scos de curând pe piața. Am testat Curl Secret 2 un aparat de facut  bucle  care m-a impresionat prin ușurința de folosire si rapiditatea cu care face buclele, deci un aparat foarte usor de folosit acasa,  chiar si dimineața. În  Goddie Bag am primit si un voucher cu cod de reducere 50% pentru acest aparat si pentru  placa de par 2 in 1 dar parca as achiziționa peria Liss Brush 3D. Mi-a plăcut foarte mult experienta la standul BaByliss cât si alegerea lor pentru părul meu, respectiv bucle.
După aceea m-am dus la Photo Corner unde într-un cadru amenajat ca la studio un fotograf îți făcea o poză pe care o puteai ridica în  câteva  minute de la Cutia cu poze. Singura amintire cu care am plecat acasa ca eu la selfie nu ma pricep, I mean...I'm really bad! Asta o fost o alta surpriză din cele pe care le promiteau în promovarea evenimentului. Alte surprize pe care le-am sesizat au fost cadourile primite de la Colgate si Palmolive care nu erau incluse în Goddie Bag ci le primeai la receptie cand soseai, împreună cu Goodie Bag-ul, harta festivalului si brățara de acces la eveniment.
M-am gandit sa plec spre casă dar ajunsă în curtea Hanului nu am putut să plec fara sa trec pe la  Food Corner unde cei de la Palmolive aveau o zona  dedicata rasfatului simturilor, Palmolive Gourmet. Aici erai servit cu o băutură răcoritoare preparată de niste barmani simpatici cu veleități artistice. Mi-am băut cocktailul, am mâncat si o felie de plăcintă ca mă luase foamea si am plecat acasă.
Una peste alta a fost un eveniment frumos, m-am simțit bine si răsfățată si as mai merge dacă as mai avea ocazia.

Pentru ca au trecut deja două săptămâni de la eveniment si am apucat sa folosesc câte  ceva din Goodie Bag, vreau sa menționez neapărat crema de la Dr Organic, brand de care eu nu am auzit până acum, sa-mi fie rusine, cremă de care sunt foarte încântată. Deși cea pe care o am eu este cremă de zi eu o folosesc seara, foarte hidratanta dar fara sa fie grasă,  lasă tenul extrem de catifelat si îmi place foarte mult si mirosul, pe mine ma ajută la somn acel miros, nu stiu de ce. Un brand pe care o sa-l caut cu siguranță in magazine sau farmacii.
Alt produs care vreau sa-l menționez este rujul de la Bourjois, ediția Rouge Edition Velvet. Cunoșteam calitatea acestor produse ca mai am un ruj din această gama dar ma încântă foarte mult nuanta Fuchsia pe care doream sa o încerc de mult.
Produsele din Goodie Bag care sunt în varianta travel size le păstrez pentru vacanța.
Sper să mai am ocazia sa particip la astfel de evenimente, ceea ce vă doresc si vouă!

 



 













marți, 23 mai 2017

Cărți comandate online

 Am făcut câteva comenzi online si am decis să  vă  arăt o parte din cărțile comandate si să vă povestesc experiența mea cu magazinele online.
Prima dată am pus comanda în  aceeași zi la Cărturești, Elefant si Libris.

 La Cărturești  prețurile sunt la fel ca peste tot dar am pus comanda pentru o anumită carte pe care nu o găseam în ediția dorită nicăieri iar pe site-ul lor exista aceea ediție. Pe lângă aceea carte am mai pus două în  cos încă două cărți,  pe care, dealtfel, le puteam cumpăra mai ieftin din altă parte. Am specificat în  comanda mea că  doresc cartea respectivă pentru care făcusem de fapt toată comanda, numai dacă  este exact în ediția prezentată pe site, cu copertă mov, altfel am spus că nu o vreau. Am primit un mail în  care mi s-a spus ca s-a luat notă de dorința mea dar surpriză mare la primirea coletului, cartea nu era cea de pe site si cea dorită de mine, drept pentru care am facut-o retur.Eu de la ei nu mai comand, am stat cu banii blocați pentru neatenția unui angajat sau mai mulți .
 La Elefant, mici reduceri la titlurile pe care le-am comandat dar aceeași poveste ca la Cărturești  cu o carte din comanda, înțeleg că nu îsi actualizează site-urile, dar dacă eu specific în comandă  că  doresc exact ediția prezentată pe site tu de ce îmi trimiți altceva? Numai sa ne stresam reciproc cu returul si să punem curierul pe drumuri. Înafară de asta, Elefant sau mai precis spus angajatul sau angajații care se ocupă de comenzile online, mi-au făcut alta si mai urâtă. O carte din comandă există pe site în  două opțiuni: cartonată si necartonata cu diferența de preț între ele. Deși  am pus în cos si a fost taxată pe factură varianta cartonata în  colet am primit varianta necartonata drept pentru care am făcut retur si la ei cele două cărți si nu mai am de gând să comand pe Elefant.
 Comanda la Libris a venit foarte repede si am mai pus după aceea încă două comenzi la ei si toate au venit a doua zi.
 Am prins reduceri la titlurile comandate de mine, transport gratuit la toate comenzile. La prima comandă am primit
cadou cartea Iepurele de catifea căci era o ofertă de care am profitat. La a treia comandă am avut un voucher de reducere 25%. Am primit exact produsele prezentate pe site si pe care le-am comandat iar în  colet mi-au pus si semne de carte. De la ei voi mai comanda cu siguranță.
Spor la cumpărături online!
Momentan nu mai plasez comenzi online pentru ca în curând începe Bookfest iar anul acesta editurile pentru copii sunt in pavilioane separate deci vom avea un Bookfest Junior.

marți, 2 mai 2017

Cărți citite


Avem încă vreo 30 de cărți necitite în bibliotecă si un wishlist de vreo 60 dar nu suntem în vreun maraton de citit si nici nu ne dorim sa fim. Toate la timpul lor.
Răzvan a citit câteva cărți anul acesta dar nu o să vă povestim acțiunea pentru a lăsa fiecare mic sau mare cititor să descopere singur, pagină după pagină.
Eu pot să va spun dacă aceste cărți i-au plăcut sau nu iar faptul că le-a terminat si a citit zilnic din ele vorbește de la sine. Pe link-uri găsiți informații despre cartea respectivă. 
Cartea cu Apolodor e o minune, recunosc că am recitit-o si eu, nu am putut rezista acestui pinguin amuzant si aventurilor lui în jurul lumii.
Un urs pe nume Paddington este o carte foarte frumoasă care prezintă aventurile acestui ursuleț în lumea oamenilor. Aventurile lui sunt ale oricărui copil si fiecare se va regăsi în povestea lui Paddington. Lui Răzvan i-a plăcut atât de mult Paddington încât la următoarea ieșire la cumpărături mi-a cerut si continuarea, respectiv Noi aventuri cu Paddington în care se continuă aventurile acestui minunat ursulet.
Matilda nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare, toată lumea (înafara de Răzvan 😀)  a văzut filmul cel puțin o dată si toți am îndrăgit într-o clipă această fetița. Când a terminat cartea Matilda, vizibil emoționat si cu lacrimi in colțul ochiului, Răzvan a spus ca e cea mai frumoasă carte citită vreodată. 
Charlie si fabrica de ciocolată  o lectură recomandată pentru orice vârstă,  o carte din care avem de învățat toți câte ceva. Mai există un volum, Charlie si Marele Ascensor de Sticlă pe care Răzvan vrea neapărat să îl  citească dar eu vreau neapărat ediția aceasta cu copertă mov.
Fantasticele cărți zburătoare ale D-lui Morris Lessmore o carte ilustrată foarte frumos care te va face să iubești cărțile si mai mult.


Am avut si două cărți recomandate de la scoală ca lectură suplimentară.
Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele un poem despre prietenie din care cu siguranță toți copiii au ceva de învățat.

Domnișoara Poimâine si joaca de-a Timpul  o poveste drăguță care îi va prinde pe copii despre o domnișoară foarte răsfățată. Lectura le va clarifica copiilor si multe noțiuni legate de timp, cu acest scop a fost si scrisă. Vă garantez ca nici o explicație nu îi va lămuri mai bine despre timp asa ca este un instrument binevenit pentru a răspunde la întrebările numeroase si curioase ale copiilor.

Cred că Roald Dahl a devenit scriitorul lui preferat.







marți, 25 aprilie 2017

Noi achiziții de la Arthur


Chiar dacă am ieșit din clubul de lectură de la Arthur (acum am intrat în cel de la Corint  Junior, voi face o postate separat despre asta), continuăm să cumpărăm si să citim cărțile Arthur ( la fel, voi face separat articole cu cărțile citite de Răzvan ).
Am achiziționat ceva titluri dar nu le prezint pe toate acum ci doar o parte, toate la timpul lor.

Încep cu Madlen (1939) care se pare face parte dintr-o serie (ar fi frumos să apară toată), apărută la Arthur in 2015
 "Carte distinsă cu Premiul Caldecott Honor" 

Scrisă de Ludwig Bemelmans (poveste si desene, care sunt foarte frumoase după cum se vede în imagine), tradusă de Florin Bican, face parte din seria Vlad si Cartea cu Genius. 
Recomandare 0-7 ani.
Paperback.


Cartea cu Apolodor (1959) apărută la Arthur în 2016. Scrisă de Gellu Naum, ilustrată de Dan Ungureanu, există în nenumărate variante în  general, si două variante la Arthur, noi am ales-o pe aceasta.
Recomandare 0-12 ani dar va spun că unele cărți nu au vârstă, mi-a făcut  plăcere să o recitesc recent.
Hardcover


Ciorile din Pearblossom (1967) apărută la Arthur în 2016. Scrisă  de Aldous Huxley (puțină lume stie ca Huxley a scris si pentru copii, doar această carte ce-i drept), ilustrată foarte frumos de Sophie Blackall, traducere de Laura Albulescu. Face parte din seria Vlad si Cartea cu Genius.
Recomandare 0-7 ani.
Hardcover


Heidi, fetița munților  (1880) apărută la Arthur in 2017. Scrisă de Johanna Spyri si repovestită în limba română de Jean Grosu, ilustrată de Iasmina Răceanu si face parte din seria Classic Yellow.
Recomandare 7-14 ani.
Hardcover.



Matilda ( 1988) apărută la Arthur în 2014, în două serii, noi avem varianta din seria Serie de autor, am primit-o cadou. Scrisă de Roald Dahl, ilustrată de Quentin Blake, traducere de Christina Anghelina.
Recomandare 7-12 ani.
Hardcover.


Vrăjitorul din Oz ( 1900) apărută la Arthur în  2014 în mai multe serii, noi am urmărit neapărat pe aceasta pentru ca are o copertă frumoasă si ilustrații la fel de frumoase, abia am găsit-o la Cărturești Park Lake. Apropo de asta, noi mai avem această carte într-o variantă mai veche, ediția a II-a de la Editura Ion Creanga, 1982. 
Scrisă de L. Frank Baum, traducere de Grete Tartler, ilustrată de Sorinel Cârsniuc.
Recomandare 7-14 ani.
Hardcover.



luni, 24 aprilie 2017

Asaltul Lupilor

Deși este la a IV-a ediție eu abia acum am auzit de acest proiect, navigând aiurea pe Facebook, cum fac mereu.
Asaltul Lupilor este o cursă cu obstacole în  teren accidentat organizată de asociația RunCorp. Cursa conține elemente întâlnite în pregătirea militară de specialitate, o provocare fizică  si psihică dar fiind necronometrata si necompetitiva promovează bucuria de a face mișcare si lupta împotriva sedentarismului.

În paralel se desfășoară o cursă pentru adulți si una pentru copii, Asaltul Lupilor respectiv Asaltul Lupilor Junior. Ambele curse au loc în Parcul Pantelimon pe 21 mai 2017. Pentru detalii si înscrieri vizitați site-ul cat si paginile de facebook ale căror  linkuri  le voi lăsa aici.

Asaltul Lupilor Junior face parte integranta din programul evenimentului sportiv - "Cursa cu Obstacole & Mud Asaltul Lupilor” si se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. " Cursa consta intr-o alergare pe o distanta de aproximativ 1 km si depasirea unui numar de obstacole. Toti copiii vor fi insotiti de un parinte sau un tutore / profesor pe intreg parcursul traseului. "
La eveniment va fi prezent si Profesorul Trăsnit care va face experimente pentru toți cei pasionați de știință. 

Facebook Asaltul Lupilor
Evenimentul Asaltul Lupilor



marți, 11 aprilie 2017

Vacanța (urbană) de primăvară

Se apropie vacanța iar cei ca noi, care rămân in București în această perioadă caută idei de a o petrece placut și în oraș.
Până acum mi-au atras atentia expozitiile din Sun Plaza respectiv Floral Expo 2017  în perioda 7-19 aprilie și Expoziția interactiva 3D în perioada 23 martie-9 iunie.













Pe 23 aprilie în intervalul orar 20-24, în Parcul Colțea va avea loc Noaptea Cărților Deschise, cel mai mare schimb de cărți. Cei care aduc o carte vor primi la schimb o carte noua de la Editura Litera, cărțile astfel strânse fiind donate către 5 biblioteci din zone defavorizate. Dar asta nu e tot! Cititorii participanți vor putea vizita apoi Observatorul Astronomic unde vor avea intrare gratuită, biletul fiind reprezentat de cartea primită de la Litera.  Va fi și o tombolă cu premii.
Cam atât momentan, dacă mai găsim ceva vă spunem și vouă! Mai avem parcurile, cinematografele, teatrele, plimbările prin zonele frumoase ale orașului și muzeele, chiar la Muzeul Satului este o expoziție interesantă Artă populară japoneză, în perioada 20 aprilie-1 iunie, detalii pe pagina Ambasada Japoniei.



Aaa, să nu uit! Mai avem Carturesti Carusel pe care nu l-am vizitat,  spre rușinea noastră până acum. Dacă tot ajungi acolo n-ar fi rău sa dai un tur si prin Centrul Vechi.


Ce am mai gasit:


Green Bee este un proiect educațional ecologic, cu scopul de a schimba atitudinea față de mediu. Ecologia este explicată pe înțelesul copiilor, interactiv și intr-un format modern, sub forma unei aventuri SF.





joi, 30 martie 2017

Expozitia Interactiva Copiii in Roma Antica

 Expozitia Copiii in Roma Antica este un eveniment marca Promenada in parteneriat cu ISMB ( Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti) si este o mica lectie de istorie interactiva si distractiva.Poate fi vizitata in Mall Promenada, zilnic, incepand cu ora 10, cu intrare din ora in ora, pana pe data de 2 aprilie. Biletele se pot cumpara de la info chiosc la pretul de 15 lei.
Turul incepe cu imbracarea copiilor in haine romane si informatii despre imbracamintea specifica a romanilor. Apoi, continua cu legenda aparitiei orasului Roma, copiii vor invata despre Romulus si Remus si cum a evoluat Roma. Urmeaza Colloseum unde aventurierii pot experimenta cum se luptau gladiatorii. Vor afla lucruri despre organizarea armatei romane, tacticile de razboi ale romanilor, vor vedea o catapulta si vor folosi scuturile intr-un joc interactiv, pentru a se grupa intr-o formatie "testudo" (testoasa). Li se vor prezenta mai multe busturi de imparati romani, o gradina romana, o baie romana si arhitectura romana pe care au revolutionat-o prin inventarea betonului.La final, ghidul le-a prezentat copiilor sculpturi cu zeii romanilor. 
Copiii au primit diplome de participare si cate un cadou.
In flyerul de prezentare al expozitiei sunt prezentate mai multe activitati dar avand in vedede ca ne-am nimerit in Saptamana Altfel, erau multe grupuri mari de copiii care asteptau sa intre ( noi am intrat cu un grup de gradinita, probabil grupa mica, ma gandesc ca de aceea s-a sarit peste numerele romane si turul a fost scurtat si adaptat pe intelesul lor). Am vrut sa merg in cursul saptamanii special pentru a evita aglomeratia dar am uitat complet de Saptamana Altfel 🙁 Dar a fost si un avantaj in asta, fiind cel mai mare, a fost in unele momente privilegiat in rolul de asistent al ghidului si ni s-a permis sa facem fotografii inainte sa intre gradinita. Bonus, el si-a putut pastra costumul pe el pana la plecare, cei mici au fost dezechipati mai repede ca trebuia imbracat urmatorul tur de gradinita.





Oricum, a fost o experienta interesanta!